logo
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οργάνωσε την επίσκεψή σου

Νίκης 39, Αθήνα 105 57

T. 210 32 25 582

info@jewishmuseum.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 – 16.00

Κυριακή: 10.00 – 16.00

Σάββατο: Κλειστά

Εισιτήρια

Εκθέσεις

Ενήλικες: 10€

Φοιτητές: 8€

65+ ετών: 8€

Ομαδική/ιδιωτική ξενάγηση

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος προσφέρει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε ιδιωτική ή ομαδική ξενάγηση (έως 25 άτομα) στους χώρους της μόνιμης συλλογής και των περιοδικών του εκθέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική κράτηση με την επιφύλαξη της σχετικής διαθεσιμότητας.

Οι ξεναγήσεις παρέχονται στην αγγλική και ελληνική γλώσσα και το κόστος της οργανωμένης ξενάγησης ανέρχεται στα 100 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε τηλεφωνικά: (0030) 2103225582 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: guidedtours@jewishmuseum.gr

Η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Σχολικές επισκέψεις

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος προσφέρει ξεναγήσεις σε ομάδες έως 30 μαθητών/μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον εκπαιδευτικό μπορεί να συνδυαστεί η επίσκεψη και με κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Μουσείο. Για τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα δείτε πληροφορίες εδώ.

Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και Κυριακή κατά τις ώρες 10.30 με 12.00 και 12.00 με 13.30.

Η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων θα είναι σύντομα διαθέσιμη.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στις θεματικές ενότητες της μόνιμης συλλογής και των περιοδικών του εκθέσεων και απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Ο σχεδιασμός τους είναι προσαρμοσμένος στις ηλικιακές τους ανάγκες και έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών και των εφήβων με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία των Εβραίων της Ελλάδας.


Προσφέρονται σε ομάδες έως 30 ατόμων και πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 10.30 με 11.30 και 12.30 με 13.30.


Δείτε εδώ τα διαθέσιμα προγράμματα

Προγράμματα για Οικογένειες & παιδιά

Θα ανακοινωθεί σύντομα

Oδηγίες

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος βρίσκεται στην οδό Νίκης 39, στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά τόσο στο ιστορικό όσο και στο εμπορικό κέντρο. To ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο του Μουσείου είναι εύκολα προσβάσιμο, καθώς η οδός Νίκης είναι παράλληλη των κεντρικών – και πολυσύχναστων – οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας, οι οποίες με τη σειρά τους είναι πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

Πρόσβαση

Με μετρό

Ο ευκολότερος τρόπος για να έρθετε στο Μουσείο. Κατεβείτε στο σταθμό του Συντάγματος και αναζητήστε την οδό Μητροπόλεως, στο κάτω μέρος της πλατείας, εκεί που είναι τα καταστήματα. Η οδός Νίκης είναι η πρώτη κάθετος της Μητροπόλεως. Ακολουθήστε την προς τα αριστερά ως το νούμερο 39, που απέχει μόλις 3 λεπτά με τα πόδια.

Με λεωφορείο ή τρόλεϊ

Σας εξυπηρετούν πολλές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, ανάλογα με την περιοχή από την οποία ξεκινάτε. Ζητήστε αυτά που κάνουν στάση στο Σύνταγμα ή στην οδό Φιλελλήνων. Στην πρώτη περίπτωση, ακολουθήστε τις οδηγίες παραπάνω. Στη δεύτερη περίπτωση, κατεβείτε στη «Ρώσικη Εκκλησία» και κάντε αμέσως δεξιά σε ένα μικρό πεζόδρομο (Κυδαθηναίων). Στρίψτε και πάλι αμέσως δεξιά και θα βρείτε το Μουσείο στο δεξί σας χέρι.

Με τραμ

Το Μουσείο εξυπηρετείται από τη γραμμή 1, Ζάππειο-Νέο Φάληρο. Κατεβείτε στο Σύνταγμα και, γυρνώντας την πλάτη στον Εθνικό Κήπο, διασχίστε τη Λεωφόρο Αμαλίας. Η πρώτη παράλληλος είναι η Φιλελλήνων και η δεύτερη η οδός Νίκης. Το Μουσείο θα πρέπει τώρα να είναι στα αριστερά σας.

Με τα πόδια μετά από βόλτα στην Πλάκα ή το Μοναστηράκι

Αν περπατήσετε σε αυτές τις γειτονιές είναι αδύνατο να μη βρείτε την οδό Αδριανού, έναν από τους τουριστικότερους δρόμους της Πλάκας. Ακολουθήστε την ώσπου να συναντήσετε την οδό Κυδαθηναίων. Γυρίστε την πλάτη σας στην Ακρόπολη και περπατήστε κατά μήκος της Κυδαθηναίων, ώσπου να βρείτε την Οδό Νίκης – περίπου 4 λεπτά. Θα βρείτε το Μουσείο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, προς τα αριστερά σας.